Ενημερωτικό Περίπτερο

για τη σωστή και ασφαλή χρήση των τεχνολογιών επικοινωνίας

από την Υπηρεσία Ενημέρωσης των Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο

με τη συνεργασία της εκστρατείας Safer Internet

9-14 Απριλίου 2008 στην έκθεση "ΠΡΟΤΑΣΗ 2008"

εκθεσιακό κέντρο "Γεώργιος Καλουτάς"

 

 


 

 

Μεγάλη επιτυχία έχει η ενημερωτική εκστρατεία της υπηρεσίας ενημέρωσης των Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο, με τη συνεργασία της εκστρατείας Safer Internet. Στα πλαίσια αυτών των δράσεων, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 το καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα περίπτερο, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για μία σειρά από θέματα:

          1. Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου και των τεχνολογιών επικοινωνίας, μέσα από το ενημερωτικό υλικό που μας παρέχει ευγενικά ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου Safer Internet.

          2. Η ισχύς και η αξία των πιστοποιητικών πληροφορικής σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

          3. Η εκπαίδευση και η εργασία στην εποχή της πληροφορίας.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση και η σωστή ενημέρωση του κοινού σε θέματα ασφάλειας και αξιοποίησης της τεχνολογίας. Την ημέρα των εγκαινίων συμμετείχε στην ενημερωτική διαδικασία και η κα Σταυρούλα Παπαβασιλείου, υπεύθυνη επικοινωνίας του Safer Internet.

Η κα Παβασιλείου παραχώρησε συνεντεύξεις στον τοπικό τύπο, και πραγματοποίησε επισκέψεις σε γυμνάσια του νησιού μας, όπου ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων, τους κινδύνους που υπάρχουν και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής. Επίσης, μοιράστηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τα σχετικά φυλλάδια του Safer Internet. Το έντυπο αυτό υλικό πρόκειται να μοιραστεί σε ακόμα περισσότερα σχολεία. Τα Ε.Ε.Σ. Διαδίκτυο είναι χορηγός επικοινωνίας σε αυτή την προσπάθεια.

Το κοινό μπορούσε να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα ενημερωθεί: είτε σε κάποιο από τα δύο σημεία ενημέρωσης (αριστερά), είτε από το έντυπο υλικό που υπήρχε στο γυάλινο πάγκο, ή, τέλος, μέσα από τη συνομιλία με το προσωπικό ενημέρωσης, στο σημείο συζήτησης (το τραπεζάκι στη γωνία, στη δεξιά φωτογραφία). Υπήρχε, επίσης, οθόνη που προέβαλε συνεχώς ενημερωτικό υλικό και αφίσες πλούσιες σε χρήσιμες πληροφορίες κυρίως από την εκστρατεία Safer Internet.